Kiállítás

2023.07.25. 07:40

Szomszédolni vitte viseletbe öltöztetett babáit a vizslási népművész

Bocsi Éva vizslási születésű népi iparművész babáit ez alkalommal a Heves vármegyei Fedémesen tekinthette meg a közönség.

Veres Edina

Bocsi Éva népviseletes babái egy korábbi rendezvényen. Alkotójuk a Népművészet Mestere cím birtokosa

Forrás: Beküldött fotó

Divat a hagyomány címmel nyílt palóc viselet- és babakiállítás a napokban Fedémesen két, a Népművészet mestere címmel kitüntetett alkotó, azaz Berzeviczy-Fehér Jánosné és Bocsi Éva munkáiból. Az eseményről a vizslási születésű népi iparművész is beszámolt közösségi oldalán. 

Mint írta, örömére szolgált, hogy Berzeviczy-Fehér Jánosné társa lehetett a kiállításon, és bízik benne, hogy az alkotásaikkal sikerült szép élményeket szerezniük a résztvevőknek. Bocsi Éva bejegyzéséből továbbá az is kiderült, hogy az ország különböző tájairól érkezett népművészeti egyesületek elnökei is megcsodálták a bemutatott alkotásokat. Emellett a látogatók között köszönthették a híres Fedémesi asszonykórus tagjait is, akik a megnyitó során is közreműködtek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában