Kurzus

2 órája

Ultrahangvizsgálathoz kapcsolódó képzést tartottak Salgótarjánban

Immár második alkalommal rendeztek ultrahangvizsgálathoz kapcsolódó képzést a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Skill-laborjában.

Gulyás Edina

Idén második alkalommal rendeztek Point-of Care Ultrasound (POCUS) tanfolyamot a salgótarjáni kórház Skill laborjában. 
A Point-of-Care Ultrasound (POCUS) a sürgősségi ellátás helyszínén, a beteget ellátó klinikus által végzett limitált, időkorlátok közé szorított diagnosztikus vagy beavatkozást segítő ultrahangvizsgálat célzott klinikai kérdések megválaszolása céljából, mely segíti a pácienssel kapcsolatos további diagnosztikus és terápiás döntéseket és azok gyorsabb meghozatalát – derül ki az intézmény portálunkhoz eljuttatott közleményéből. 

Képzést a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Skill-laborjában
Ultrahangvizsgálathoz kapcsolódó képzés a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Skill-laborjában
Forrás: Facebook

Ultrahangvizsgálat elvégzését gyakorolták a munkatársak

Optimális esetben a fenti eljárás csökkenti a negatív eredményű hagyományos képalkotó vizsgálatok számát. Tekintettel arra, hogy a salgótarjáni intézmény több osztályán van ultrahangkészülék, célszerű volt ismét helyben megrendezni a kreditpont szerző kurzust. A tanfolyam célja, hogy a vizsgálatot végző klinikusos ismerjék meg és sajátítsák el a készülék működését és az ultrahang fizikai alapelveit. 

A közlemény arra is kitér: a kurzust dr. Faluhelyi Nándor adjunktus a hazai POCUS oktatás aktív képviselője, a pécsi Orvosi Képalkotó Klinika adjunktusa, valamint dr. Mesterházi András a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főorvosa tartotta. A rövid előadásokat és bemutatókat követően minden résztvevő egymáson gyakorolhatta a sürgősségi célzott ultrahang képalkotás technikáját. Ez alkalommal nem csak a salgótarjáni intézmény, hanem a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet érdeklődő munkatársai is részt vehettek a kurzuson.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában