Elismerés

2 órája

Prima díjjal ismerték el a salgótarjáni zeneiskola oktatói sikereit

A VOSZ Nógrád Vármegyei Szervezete 19. alkalommal rendezte meg díjátadó gáláját a közelmúltban Rétságon. A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola nagy álma vált valóra, Prima díjat kapott.

Sipos Nina Vivien

Nagy megtiszteltetésben részesült a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola oktatói közössége. A közelmúltban a Rétságon megrendezett VOSZ-gálán a zeneiskola Prima díjat vehetett át. Barabásné Morvai Tímea igazgató portálunknak elmondta, hogy az elismeréssel egy álmuk vált valóra.

Prima díj
Prima díjjal ismerték el a salgótarjáni zeneiskolát. Barabásné Morvai Tímea a kitüntetés átvételéről mesélt
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Prima díjjal ismerték el az oktatók munkáját

A díjátadót megelőzte egy kisfilm forgatása a VOSZ irodában, amelyet követően a helyszínen betekintést nyerhettek a külső szemlélők, hogy milyen oktatói munka folyik a salgótarjáni művészeti iskolában, illetve hogy milyen irányba terelgetik alapfokon, művészetileg a növendékeiket. Végül az ünnepélyes rendezvényen a művészeti intézmény oktatói közössége magyar oktatás és köznevelés kategóriában Prima díjban részesült, amelyet maga az intézményvezető vehetett át.

– Nagyon nagy megtiszteltetés volt mindezt megtapasztalni a díjátadón. Azóta még nem volt együtt a teljes tantestület, de mindenki informálva volt az elismerésről. Bízom benne, hogy a csapat is úgy éli meg ezt az egészet, hogy jó úton járunk az oktatás területén. Számomra mindenképpen egy álom vált valóra – nyilatkozott Barabásné Morvai Tímea.

Hozzátette: a Prima díj elnyerése ténylegesen megerősítette őket abban, hogy igenis szükség van rájuk a művészeti alapoktatásban, amely most megyei szinten is támogatásra lelt.

Hetvenéves lesz jövőre az intézmény

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola 2025 decemberében fogja ünnepelni fennállásának 70. évfordulóját. Barabásné Morvai Tímea kifejtette portálunknak, hogy az iskola létrejötte óta eltelt majd 70 év, és ezalatt az idő alatt végzett odaadó pedagógiai munka is nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy most elismerjék az oktatói közösségüket.

– Megpróbáljuk a lelkesedésünket tovább vinni és elültetni azokat a csírákat a növendékeink értékrendjében, amit mi képviselünk az alapfokú művészeti oktatásban – emelte ki Barabásné Morvai Tímea.

 – Szerintem az a legjobb, amikor egykori tanítványaink szülőként hozzák vissza a gyermeküket, és kiderül, hogy az előttük való generáció is nálunk tanult. Ez egy amolyan pozitív visszajelzés nekünk, hogy a tanulók jó élményekkel távoztak innen az intézményből.

Az elmúlt hét évtizedben számos átalakításon ment keresztül a létesítmény oktatási szinten. Például az idei évben is egy újdonság jelent meg az iskola képzési struktúrájában, ugyanis a zeneművészet, képzőművészet és a néptánc mellett már a dráma tagozatra is jelentkezhetnek diákok. Egy valami azonban a mai napig nem változott, az pedig a pedagógusok elszántsága, hogy a hozzájuk érkező növendékekből művészetkedvelő és értő közönséget neveljenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában