Jegyzet

3 órája

Milton hurrikán

Hatalmas természeti csapások sújtják egymás után az Amerikai Egyesült Államokat mostanában. A Helene hurrikán után most az ötös erősségű Milton hurrikán is végigsöpört Floridán, amelyek következtében több millióan váltak otthontalanná.

Sipos Nina Vivien

Néhány hét különbséggel immáron a második tornádó csapott le Floridában. Szeptember végén a négyes erősségű Helene hurrikán pusztított végig a tagállamon, a napokban pedig a Milton hurrikán okozott brutális károkat. A hírek alapján több száz halálos áldozatot követelt mindkét ciklon, emellett pedig milliók váltak otthontalanná.

Pusztított a Milton hurrikán
Pusztított a Milton hurrikán
Forrás: BILL INGRAM

A Milton hurrikán jött, látott és pusztított

A mérések szerint Helene volt a leghalálosabb atlanti hurrikán a 2017-es Maria után, s egyben a legpusztítóbb, amely a 2005-ös Katrina óta elérte az államokat. Mint kiderült: az órási ciklon legalább 230 áldozatot követelt, és otthonok ezreit árasztotta el. A Milton hurrikán, amely 205 kilométer per órás széllökésekkel érte el helyi idő szerint szerdán este Florida partjait, szintén óriási károkat hagyott maga után. A tornádó következtében több halálos áldozatról érkezett jelentés, az eltűntek után pedig továbbra is kutatnak a mentőcsapatok. A természeti csapás miatt több millióan maradtak áram nélkül.

Rengeteget olvastam a történtekről. Nem tudtam nem észrevenni, hogy idén egymás után jönnek a természeti csapások a világban. Japánban számos alkalommal erős földrengésről adtak hírt, Olaszországban kitört az Etna, most pedig két hurrikán is végigpusztított az USA-ban. Ezt a rengeteg természeti katasztrófát látva és tapasztalva az ember akaratlanul is elgondolkozik azon, hogy vajon mivel bosszanthattuk fel az anyatermészetet, hogy így büntet minket?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában