Értékmentés

8 órája

Mesterek által szépült meg a szúpataki palóc kontyos ház

Idén sem állt le a munka, folytatódott a korábban elkezdett értékmentés Bátonyterenye szúpataki városrészén. A napokban a Nagyapám Háza programban tevékenykedő mesterek által készült el az előszoba tapasztása és a kőpadló is.

Gulyás Edina

Idén is sikerült folytatni a munkát és az értékmentést Szúpatakon. Mint arról portálunk már többször is beszámolt: az Aszú-Völgyi Palócok Térségfejlesztő, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület azért alakult, mert tagjai szívügyüknek tekintik a városrészben található palóc kontyos házak megmentését. A hét ingatlanból három van a szervezet tulajdonában.

A mesterek által szépült tovább az ingatlan és a környéke is
A mesterek által szépült tovább az ingatlan és a környéke is
Forrás: Facebook

Sokat dolgoztak a mesterek

A napokban sikerült befejezni a szeptember végén megtartott önkéntes tábor alkalmával elkezdett munkálatokat – számoltak be róla az egyesület közösségi oldalán. A Nagyapám Háza program által megvalósult, háromnapos tábor során bevezették a vizet, illetve a csatornázás jelentős része is elkészült. Ez alkalommal sikerült befejezni a kéményt, Takács Martinnak köszönhetően a kőpadlót is lerakták, de a tapasztás is elkészült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában