Gondosóra pogram

18 órája

Polgárőrök közreműködésével kaptak gondosórát a nógrádi szépkorúak

A Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége kiemelt feladatának tartja az idősekről való gondoskodást. Ennek köszönhetően hat szépkorú vehetett át gondosórát a szervezet segítségével a napokban Legénden.

Lászlók Judit

Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke portálunknak elmondta: a polgárőrség szűkebb hazánkban az apró- és ifjú polgárőrök képzése mellett kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra is. – A kormány által elindított Gondosóra programnak köszönhetően, Tunkel Tamás, Legénd polgármesterének – aki egyben polgárőr is – a támogatásával a településen hat szépkorú kapott gondosórát a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a segítségével – fogalmazott Vass Miklós, aki mellett Saskó István, a Gondosóra program Nógrád vármegyei vezetője is részt vett a készülék kezelésével kapcsolatban tartott beszélgetésen a napokban. Utóbbi programon Legénd önkormányzata egy kis reggelivel is kedveskedett a jelenlévőknek.

Gondosóra: Legénden újabb hat szépkorú tudhatja magát biztonságban
Gondosóra: Legénden újabb hat szépkorú tudhatja magát biztonságban
Forrás: Beküldött fotó

Vass Miklós végül köszönetét fejezte ki Legénd önkormányzatának és Tunkel Tamás polgármesternek a támogatásért.

Gondosóra program: segítség egy gombnyomással

„A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett, magyar állampolgárság és belföldi bejelentett lakcím esetén alanyi jogon hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás. Ennek a célja, hogy a felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket, nem csak vészhelyzet esetén” – olvasható a program honlapján.

Hozzátették: az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek – kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát vagy opcionálisan szociális gondozó – bevonásával. Kiemelték továbbá, hogy a segítségnyújtás nem csak kizárólag vészhelyzet esetén érhető el, hanem hétköznapi, egyszerűbb problémákban is gyors támogatást jelent. A Gondosóra programba való jelentkezés ingyenes, a szolgáltatás pedig havidíjmentes és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján, illetve órájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában