Borítókép

2 órája

Elismerésre méltó borítót terveztek a bátonyterenyei diákok

Elismerést vehettek át a 70 éves Palócföld folyóirat pályázatára benyújtott alkotásaikért a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói.

Veres Edina

Kovács Nikolett alkotását is díjazta a szakmai zsűri a Palócföld bemutatóján

Forrás: Facebook/Fáy András Középiskola és Kollégium

A közelmúltban rendezték meg annak a képzőművészeti pályázatnak a hivatalos eredményhirdetését, amelyet a Balassi Bálint Könyvtár és a Palócföld folyóirat szerkesztősége közösen hirdetett meg a középiskolás tanulók számára. A salgótarjáni székhelyű bibliotékában megtartott ünnepélyes program során a beérkezett pályamunkák bemutatása mellett díjakat és elismeréseket is átadtak. A megmérettetésen és az ünnepélyes keretek között megrendezett eseményen a Fáy András Középiskola és Kollégium is képviseltette magát. A fent említett kiírás nem kis téttel bírt, ugyanis az arra beérkezett művészeti alkotások közül a zsűri által kiválasztott nyertes a 70 éves Palócföld 2025/1. számának borítóképeként lesz megtekinthető. 

elismerés
Szabó Beáta Virág elismerést vehetett át munkájáért
Forrás: Facebook/Fáy András Középiskola és Kollégium

Két diák is elismerést vehetett át az eredményhirdetés után

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy két diákjuk pályamunkáját is elismeréssel jutalmazták a bírák. Mint írták, Szabó Beáta Virág „Pöttyös labdák: (j)eleink” című pályázati rajzáért értékes ajándékcsomagot vehetett át, míg Kovács Nikolett 10.A osztályos tanuló számára szintén elismerő oklevelet nyújtottak át „Nálunk, Palócoknál” című alkotásáért.

„A díjátadó után volt még idő és lehetőség megtekinteni a Palócföld korábbi lapszámainak kiállított példányait, és megilletődve barangolva felfedezni, megcsodálni az impozáns bibliotéka tematikus díszleteit” olvasható a bátonyterenyei középiskola tanulóinak sikereit szemléző első bejegyzésben. Az előbbi diák felkészítő oktatója Odler Bernadett, míg az utóbbié Maruzs Orsolya volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában