Állatvédelem

2 órája

Testközelből ismerkedhettek meg a hollóval, a sünnel a pásztói gimnazisták

Számos érdekes programot tartottak az elmúlt héten a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégiumban. Az állatvédelmi témahéthez kapcsolódóan egy kisállat bemutatón, illetve egy rendhagyó biológiaórán is részt vehettek a diákok, amelyen testközelből ismerkedhettek meg különféle élőlényekkel.

Sipos Nina Vivien

Testközelből ismerkedhettek meg egy hollóval a pásztói gimnazisták

Forrás: Facebook

Kezdetét vette a közelmúltban az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett állatvédelmi témahét, amelyhez az idei évben a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium is csatlakozott. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az állatokkal való felelős bánásmódra, a környezettudatosságra, valamint a természet védelmére.

Hollóval ismerkedhettek meg a diákok az állatvédelmi témahéten

A múlt hét folyamán a pásztói iskolában Hák Flóra és Kelemen Tamás, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tartottak előadást a diákoknak az egri madármentő-állomás munkájáról, tevékenységéről. Kiderült, évente több száz lakossági megkeresést kapnak segítségre szoruló állatokról, javarészt madarakról, denevérekről, emlősökről. Kifejtették, hogy nem minden esetben kell hívni őket, ha madarat találunk, hanem először figyeljük meg és, ha nincs sérülése, engedjük szabadon az állatot. 

A bemutatón elmondták továbbá, hogy a nemzeti parkhoz kerülő bajba jutott állatokat mindig a legnagyobb szakértelemmel és a legkörültekintőbb módon látják el. A céljuk az, hogy a gondozott élőlények szabadon és önálló életre készen távozzanak tőlük. Jelenleg is népes a náluk lévő társaság, hiszen vannak olyan esetek, amikor nem engedhetik vissza a természetes környezetükbe az állatokat.

A helyi gimnazisták a rendhagyó biológia órán testközelből is megismerkedhettek vörös vércsével, egerészölyvvel, hollóval, európai sünnel, mindemellett pedig megtudhatták ezen fajok legfontosabb tulajdonságait.

Kisállat bemutató és arcfestés is színesítette a programot

A témahéten nagy sikernek örvendett a kisállat bemutató is, amely során az iskola tanulói közül egy négy fős csapat osztályról osztályra járva mutatta be saját állatait. Ennek köszönhetően megismerhették a fiatalok Dömötör nyulat, Picur cicát, Suzy kutyát és a „nemszeretem” állatok közül a madagaszkári, avagy bütykös csótányt. 

Egyebek mellett volt még arcfestés is, amelynek keretében a gimi festőművészei, azaz Vincze Aisa és Bucsu Renáta, diákok állatos képet festettek az önként jelentkezők arcára, kezére. Az eseményekről a pásztói oktatási intézmény a közösségi oldalán tájékoztatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában