A szépkorúak minden kívánságát teljesítették Etesen (videó)

A hagyományokhoz hűen Etesen idén is megünnepelték a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából. A helyi kultúrházban számos szórakoztató programmal kedveskedtek a község legtapasztaltabb lakóinak a napokban, amelyek végén meg is vendégelték őket.

Gerhát Karina

A közös együttlét elején Matúz Gábor, a település polgármestere köszöntötte a megjelent szépkorúakat és a vendégeket. Külön kiemelte a Magyar Teátrumi Társaság alelnökét, Szabó Ágnest, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Vármegyei Igazgatóságának igazgatóját, Máté Lászlónét, illetve a szomszéd község, Ságújfalu polgármesterét, Szentes Attilát, akik ellátogattak a rendezvényre.

A helyi óvodások gyönyörű ruházata és ügyes kis mozgása teljesen elvarázsolta a szépkorúakat
A helyi óvodások gyönyörű ruházata és ügyes kis mozgása teljesen elvarázsolta a szépkorúakat
Forrás: Nool.hu

– Az idősek világnapjának a megünneplésével minden évben az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szépkorú embereket tisztelnünk kell. Nem szabad megfeledkeznünk munkájukról, hiszen nélkülük ma mi sem állhatnánk itt. Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagynak, hiszen elődeink alapjaira építkezünk most, ahová a jövő nemzedékei is fognak. A ma munkája akkor tekinthető kiválónak, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül – kezdte gondolatait Matúz Gábor.

Hozzátette: ez a világnap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban a sok mindennapi teendő mellett, sokszor pont arra, azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna mindennap és nem is csak családi szinten.

Töltsünk minél több időt a szépkorúakkal!

– Köszönettel tartozunk önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben is megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, illetve unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomdokaikba léphessünk. Fontos felismernünk, hogy az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel dédszülei történeteire, nagymamája finom főztjére. Azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak és szerettek. Ezeket az emlékeket szívünkben őrizzük, de az ilyen értékeket meg kell élni, azért biztatok mindenkit arra, hogy töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel és gyűjtsünk olyan sok közös emléket, amennyit csak lehet – zárta ünnepi köszöntőjét Matúz Gábor.

A szórakozás vette át a főszerepet

Ezen elgondolkodtató szavak elhangzása után pedig a község polgármestere egy-egy szál virággal köszönte meg a helyi gondozók, Szeri Gáborné, Tarjáni Péterné és Tóth Edina áldozatos munkáját, amit a szépkorúak irányába nap mit nap tanúsítanak.

Mindezek után pedig a szórakozásé volt a főszerep. Elsőként a helyi óvodások léptek színpadra, akiknek gyönyörű ruházata és ügyes kis mozgása teljesen elvarázsolta a szépkorúakat. Nem is csoda, hogy vastapssal jutalmazták a műsorukat. A folytatásban pedig a helyi fiatalokból és idősebb korosztályból álló Hős Amazonok produkciója kápráztatta el a közönséget. Végezetül pedig több mint egy órán keresztül a Szent László Közösség és a ságújfalui Népdalkör szerzett felejthetetlen perceket a szépkorúaknak és csalt mosolyt az arcukra az Önök kérték! című műsorukkal.

Miután pedig az idősek kiszórakozták magukat a helyi önkormányzat egy kis süteménnyel és frissítővel is kedveskedett nekik, majd következhettek a lélekemelő, kötetlen beszélgetések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában