Jegyzet

1 órája

Szemétszedés

Lászlók Judit

A szülőfalumban immár évek óta szerveznek szemétgyűjtési akciókat. Amennyiben van rá módom, én is szívesen veszek részt ezekben a kezdeményezésekben. Egyrészt, mert egy ilyen szemétgyűjtési akció közösségépítő, ahol a barátok és családok együtt próbálnak meg tenni valamit a jövőnk érdekében. Másfelől pedig lehetőséget teremt arra, hogy olyan emberek figyelmét is felhívjuk a környezetünk megóvására vagy éppen szebbé tételére, akik ezt kevésbé tartják fontosnak. A tapasztalat szerencsére azt mutatja, hogy évről évre kevesebb a szemét az egyes területeken, de akad azért olyan is, ahol folyamatos problémát jelent.

A legutóbbi szemétszedés a közelmúltban volt, és sajnos ezúttal is rengeteg üveget, műanyag palackot, autógumit, ruhát, bútort, elektronikai eszközt és háztartási hulladékot találtunk. Talán ma már elmondható, hogy egyre több embert zavar a szemetelés és közülük is egyre többen igyekeznek tenni ez ellen valamit.

Úgy érzem, ez még mindig egy szélmalomharc, ugyanis hiába szedjük össze a szemetet ma, ha valaki holnap ugyanúgy eldobja. Bízom abban, hogy az új üvegvisszaváltó rendszer bevezetésének köszönhetően a következő szemétszedések alkalmával oly gyakran talált műanyag palackokból és üvegekből már jóval kevesebb lesz eldobálva a környezetünkben. Reménykedem abban is, hogy az emberek a jövőben jobban értékelik majd a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező Nógrádot is és közösen törekszünk annak megóvására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában