Vizsgálat

2024.09.04. 07:07

Szakember döntött a szurdokpüspöki központjában álló fa kivágásáról

Mint arról az önkormányzat a Facebook-oldalán beszámolt: a Múltunk Háza és a plébánia közötti parkosított területen kialakítandó játszóterén lévő fehér eperfát megvizsgáltatta az önkormányzat a közelmúltban a Növényvilág Magyarország Kft.-vel.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a favizsgáló szakmérnök megállapította, hogy az előírt ápolási munkák elvégzése sem garantálja a fa teljes biztonságosságát rendkívüli időjárás vagy egyéb, előre nem látható körülmények között, így megtartása nem javasolt, hiszen az balesetveszélyes. A fa törzse ugyanis belülről korhadt, üreges. Hozzátették: a kivágandó fa helyett ősszel új növényzetet telepítenek.

Az önkormányzat hangsúlyozta: nem saját hatáskörben döntöttek a fa kivágásáról, hanem szakember véleményét kérték ki. A teljes favizsgálati jegyzőkönyv a hivatalban megtekinthető, illetve egyéb kérdésekkel az önkormányzathoz fordulhatnak a helyiek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában