Jegyzet

2024.09.14. 10:40

Ruhadilemma

Sipos Nina Vivien

Úgy gondolom, hogy nincs eléggé kihangsúlyozva, hogy az őszi öltözködés mennyire kihívásokkal teli tud lenni, pláne reggelente, amikor már javában késésben vagyunk az iskolából, munkahelyünkről, de még mindig nem találtuk meg a megfelelő ruhadarabokat, amiket szívesen magunkra vennék. Nyáron ezerszer gyorsabban készülünk el, hiszen a több mint 30 Celsius-fokos hőség miatt lengén kell felöltözni, ha nem akarunk teljesen megsülni.

Azonban a szeptember elérkeztével beköszönt egy olyan átmeneti időszak a nyár és az ősz között, amelyet leginkább a szeszélyes áprilisi időjáráshoz lehet hasonlítani: egyik pillanatban még javában süt a nap, majd a másikban sötétszürke felhők gyűlnek az égen és már kopog is az eső az ablakon. Ember legyen a talpán, aki gyorsan tud alkalmazkodni egy új évszakhoz, és nem sírja vissza az előzőt, ami valamivel egyszerűbbnek és gondtalanabbnak tűnt.

Az előrejelzések általában egész pontosan megtudják mondani, hogy éppen aznap hány fok és milyen idő várható, de ez nem teszi egyszerűbbé számomra azt a problémát, amely előtt tétlenül állok minden felkelés után, hogy mégis mit vegyek fel. Az elmúlt napok folyamán nem egyszer fordult elő, hogy tanácstalanságomban már a harmadik szett ruhát aggattam le magamról, mert vagy nem tetszett az összeállítás vagy a változékony időjárás miatt egyszerűen nem tudtam, hogyan is öltözködjek, hogy ne fázzak, de ne is legyen melegem. Legnagyobb sajnálatomra, a reggeli ruhadilemma lassan a mindennapjaim részévé válik... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában