Kitüntetés

2 órája

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át a szalmatercsi tanárnő

Nagy megtiszteltetésben részesült a közelmúltban Imrik Béla Lajosné szalmatercsi tanárnő. Munkásságáért ugyanis Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományoztak neki.

Sipos Nina Vivien

Ahogy arról korábban beszámolt hírportálunk, a közelmúltban megtartott karancssági falunap keretein belül több megtisztelő kitüntetést is kiosztottak. Köztük elismerésben részesült Imrik Béla Lajosné matematika szakos tanár, aki a rendezvényen át vehette a dr. Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át
Imrik Béla Lajosné matematika szakos pedagógus munkájáért magas elismerést vehetett át
Fotó: Beküldött fotó

Kitüntették a szalmatercsi pedagógust

Imrik Béla Lajosné szalmatercsi tanító már több évtizede oktatja a gyerekek számára a matematika tantárgy rejtelmeit a Karancssági I. István Általános Iskolában. Nyugállományba vonulásának alkalmából a tantestület a hosszú éveken át tartó, odaadó és lelkiismeretes munkáját egy emlékplakettel köszönték meg, amelyet azoknak a köznevelési intézményben dolgozó pedagógusoknak adományoznak, akik legalább 25 éven keresztül a tanulók nevelése-oktatása érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

– Örömmel vettem, hogy gondoltak rám és hálás vagyok az elismerésért elsősorban Berki Gabriella igazgatónőnek és a tantestületnek, továbbá Karancsság Község Önkormányzatának is, hiszen a település falunapján vehettem át az emlékérmet – fogalmazott Imrik Béla Lajosné.

Nem volt szerelem első látásra a tanári pálya

A szalmatercsi tanárnő elmondta portálunknak, hogy nem az volt a gyermekkori álma, hogy pedagógus legyen, ezért az életpályáját sem úgy alakult. Salgótarjánban, a közgazdaságiban érettségizett 1979-ben, utána pedig a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát végezte el 1982-ben. Legelső munkahelye a salgótarjáni síküveggyár volt, ahol elemző üzemgazdászként ügyködött.

– Érdekes módon a tanítással is volt kapcsolatom, ugyanis amikor ott dolgoztam a Síküveggyárban, akkor visszahívtak a közgazdaságiba, hogy óraadó tanárként tanítsak náluk. Pár évig ott is voltam és ügyviteltechnikát oktattam a diákoknak – mesélte Imrik Béla Lajosné.

Kifejtette: sokszor próbálták meggyőzni az iskolában kollégái, hogy végezze el az egyetemen a pedagógus képzést, de őt akkor még a számok világa vonzotta, ezért a gyári munkája mellett maradt továbbra is óraadó tanító. Az ezt követő években dolgozott az Ötvözetgyárban is, majd a sors kereke úgy hozta, hogy 1993 szeptemberében napközis nevelőként kezdte meg pályafutását a Karancssági I. István Általános Iskolában. Később Godó Péter igazgató rábeszélésére elvégezte levelező képzésen az egri tanárképzőt, 1995-től már matematika szakos pedagógusként oktatott a nógrádi oktatási intézményben.

Megkedveltette a gyerekekkel a matematikát

– Az évek folyamán nagyon megszerettem ezt a hivatást, hiszen így matek tanárként is körülvettek engem a számok – vallotta be Imrik Béla Lajosné, aki az esztendők alatt vezetett sulirádiót, volt diákönkormányzat vezető, igazgatóhelyettes, megbízott igazgató, illetve 25 évig osztályfőnök is. Munkája során mindig odafigyelt arra, hogy segítse a gyerekeket a pályaválasztás terén, mindemellett pedig felkarolta és matekversenyekre készítette fel a tehetséges tanulókat.

Kiemelte: pedagógusi munkája alatt mindig arra törekedett, hogy megszerettesse a gyerekekkel a matematikát, oldja a tantárggyal kapcsolatos félelmeiket, és felkeltse az érdeklődésüket a számok világának rejtelmei iránt.

A mai diákok szüleit is tanította pályakezdőként

– Tulajdonképpen 31 évig tevékenykedtem a karancssági iskolában, ahol számos most idejáró gyerek szüleit is tanítottam. Én úgy éreztem, hogy emiatt még jobb és közvetlenebb kapcsolatot tudtam kialakítani mind a tanulókkal, mind a szülőkkel. Ezt fontosnak is tartom egy pedagógus életében, mert szerintem csak együtt lehet sikereket elérni és fejleszteni a gyerekeket – zárta gondolatait Imrik Béla Lajosné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában