Tanévnyitó

2024.09.03. 11:23

Negyvenéves lett a Nőtincsi Általános Iskola – jubileumi tanévnyitót tartottak (fotók)

Jubileumi tanévnyitót tartottak vasárnap a Nőtincsi Általános Iskolában. A különleges ünnepi műsorában régi és új diákok egyaránt közreműködtek.

Lászlók Judit

Az eseményen Dudásné Hangonyi Judit, a Nőtincsi Általános Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Jubileumi tanévnyitót tartottak a negyvenéves Nőtincsi Általános Iskolában
Jubileumi tanévnyitót tartottak a negyvenéves Nőtincsi Általános Iskolában
Forrás: Beküldött fotó

– A tanévzáró ünnepségen azzal búcsúztam el tőletek, hogy nyáron pihenjétek ki magatokat, élvezzétek, hogy együtt lehettek a családdal és a barátokkal. Ahogy végignézek rajtatok sok szép napbarnított, vidám arcot látok. Most ismét 10 hónapot kell majd várni az újabb vakációra, de ez alatt az idő alatt rengeteg a tennivalónk, hiszen az ember alkotni akar, sikereket elérni, mert csak így érzi jól magát – fogalmazott az igazgató, majd megosztotta, mi minden történt a nyári pihenés alatt az iskolában.

– Megtörtént a fűtési rendszer karbantartása és az aula feltáskásodott vakolatának a javítása, illetve a tisztasági festés is a Balassagyarmati Tankerületi Központ finanszírozásában. Emellett az iskolánk karbantartójának és a szülőknek köszönhetően megvalósult a bejárat előtti előtető lefestése. Mindezeken túl a nyáron 3 turnusban, összesen 89 gyerekkel Erzsébet-tábort szerveztünk Nőtincsen és a telephelyeinken. Remélem, hogy a táborozó tanulók sok új élménnyel gazdagodtak – mondta Dudásné Hangonyi Judit, aki arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az iskolában szeptembertől elkezdődik a művészetoktatás. Ennek értelmében a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolának új telephelye lesz Nőtincsen. Mint mondta: szeptembertől fúvós tanszak indul, azonban a megfelelő számú jelentkező esetén később másik tanszak indulására is van lehetőség.

A beszédet követően kezdetét vette az intézmény negyvenedik születésnapjának ünnepi műsora.

Régi és új diákok egyaránt közreműködtek az ünnepi műsorban

Az intézmény 1984-ben költözött a mai épületébe. A jeles alkalmából pedig elsőként az akkori első osztályosok kedveskedtek egy kis műsorral a jelenlévőknek. Ezután pedig a mostani első osztályosok adták elő produkciójukat. Majd az iskola öregebb tanulói köszöntötték őket, végül pedig az újoncok fogadalmat is tettek. Az avatás után a felső tagozatosok előadása engedett bepillantást az intézmény hétköznapjaiba. Aztán Végh József Nyugat-Nógrád helytörténésze, a Magyar Kultúra Lovagja, az Egyetemes Kultúra Lovagrendjének a tagja tartott előadását az iskola negyvenéves történetéről. Mindezt a Nőtincsi Kulturális Egyesület táncelőadása, illetve Aklán Dorina táncosainak műsora követte. Az ünnepi műsort Gál Emma hárfamuzsikájával zárták.

Fotókiállítás nyílt az iskola negyvenéves történetéből

A Nőtincsi Kulturális Egyesület, a Nőtincsi Barátságos Diákokért Egyesület, valamint Nőtincs önkormányzatának és az iskola szülői közösségének a jóvoltából a tanévnyitó ünnepséget egy közös ebéd tette még különlegesebbé. Végül a résztvevők az iskola aulájában Nagy László fotográfus képeivel visszatekinthettek az elmúlt 40 évre. A fotókiállítást az érdeklődők a következő két hétben még megtekinthetik az intézményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában