Nemzeti kegyhely

2024.09.01. 14:54

Kisboldogasszony búcsúja: zarándokvonat érkezik, Böjte Csaba is eljön Szentkútra

Kisboldogasszony búcsút tartanak nemzeti kegyhelyünkön szeptember 7-8-án. Zarándokvonat is érkezik Bátonyterenyére erre az alkalomra, a szombati szentmisét Böjte Csaba mutatja be és megáldják a mezőkövesdiek felújított Mária-szobrát is.

Gulyás Edina

A következő hétvégén tartják a Kisboldogasszony búcsút Mátraverebély-Szentkúton, ez alkalomból szombaton Budapestről zarándokvonat érkezik Bátonyterenyére – adták hírül a kegyhely közösségi oldalán. 

Szeptember 7-én a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Böjte Csaba mutatja be, majd a 18 órai liturgiát követően gyertyás körmenet is lesz. A virrasztás 20.15 órakor kezdődik, amit 23 órakor keresztút, éjfélkor pedig a megholtakért bemutatott szentmise követ. Másnap, szeptember 8-án, vasárnap Kisboldogasszony napján 8 órától lesz gyóntatás, az ünnepi szentmisét és körmenetet Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök celebrálja, 14.30 órától pedig Orosz Lóránt, a kegyhely vezetője megáldja a mezőkövesdiek felújított Mária-szobrát. 

A részletes programok a Mátraverebély-Szentkút honlapon érhetők el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában