Vásár

2024.09.05. 09:38

Dr. Beer Miklós áldja majd meg a Szent Borbála hidat

Ipolyhídvég önkormányzata a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szeptember 7-én, szombaton megrendezik az I. Hídi Vásárt Ipolyhídvég és Drégelypalánk kistermelői, illetve kézművesei részvételével a Szent Borbála hídnál. A rendezvény keretében dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök megáldja majd a hidat.

Lászlók Judit

Ipolyhídvégen a múlt században nagy hagyománya volt a vásároknak, amelyek ide vonzották a térség kistermelőit, kézműveseit. Az egykori hídnak köszönhetően az Ipoly másik oldaláról is sok vásárló érkezett” – olvasható a közzétett felhívásban. Hozzátették: „az újonnan épült Szent Borbála híd adta az ötletet a hagyomány folytatásához, ezért szeptember első szombatján megrendezzük az I. Hídi Vásárt a két település, Ipolyhídvég és Drégelypalánk kistermelői és kézművesei részvételével.”

A rendezvény keretében dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök megáldja majd a hidat
A rendezvény keretében dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök megáldja majd a hidat
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Kiemelték továbbá: az esemény 15 órakor veszi kezdetét a Szent Borbála híd megáldásával, amelyet dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök szentel majd meg. Ezt követően, 15 óra 30 perctől pedig kezdetét veszi a vásár.

„Az idelátogatók a helyi finomságok megkóstolása mellett csípős lekvárok és készítmények, regionális borkülönlegességek, mézeskalács, ékszerek, amigurumi, kézműves házi pálinka, dekorációs tárgyak, ostya, füstölt hústermékek, lekvár, szörpök, saját készítésű gyermekruhák, ásványok, méz- és méhtermékek, illetve kézműves termékek széles választéka közül válogathatnak” – közölték a felhívásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában