Támogatás

2024.09.05. 10:10

Borsosberényben is támogatják a tanévkezdést

A település önkormányzata a Facebook-oldalán ismertette, hogy egyszeri óvoda- és iskolakezdési támogatást nyújt a községben élő családoknak.

Lászlók Judit

Mint a közleményben írták: az önkormányzat a borsosberényi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen lakó óvodás gyermeket nevelő szülő vagy törvényes képviselő részére csemeténként egyszeri háromezer forintos támogatást ad. Szintén Borsosberényben lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a községben lakó az általános iskolai, szak- és középiskolai, valamint felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló szülő vagy törvényes képviselő részére diákonként egyszeri négyezer forintos rendkívüli támogatást nyújt.

„Az óvoda- és iskolakezdéshez nyújtott támogatást szeptember 30-ig, hétfőig lehet kérelmezni az önkormányzatnál az erre rendszeresített nyomtatványon, a már nem tankötelezett – 16 év feletti – diákok esetében tanulói jogviszony igazolásával. A megállapított támogatást október 31-ig, csütörtökig fizetik majd ki az önkormányzat pénztárából” – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában