Zarándokvonat

2024.09.06. 17:50

Böjte Csaba zarándokvonattal érkezik Nógrádba, majd misét celebrál Szentkúton

Több ezren zarándokolnak szombaton és vasárnap nemzeti kegyhelyünkre Szűz Mária születésnapjának ünnepa alkalmából. A Kisboldogasszony-búcsú szombatján Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és a hívők egy része zarándokvonattal érkezik majd meg Nógrádba.

Sipos Nina Vivien

Mint arról korábban már beszámolt portálunk: Kisboldogasszony-búcsút tartanak szeptember 7-én, és 8-án Mátraverebély-Szentkúton. Ebből az alkalomból szombaton zarándokvonat indul a Budapest-Keleti – Gödöllő – Aszód – Hatvan – Bátonyterenye útvonalon. Mint kiderült a Misszió Tours Utazási Iroda tájékoztatásából: Nagybátonyból autóbuszokkal jutnak majd el a hívők Böjte Csaba ferences rendi szerzetes kíséretében nemzeti kegyhelyünkre, ahol már kora reggel elkezdődnek a programok.

Az ünnepi szentmisét Böjte Csaba celebrálja majd
Az ünnepi szentmisét Böjte Csaba celebrálja majd
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Böjte Csaba fogja a szentmisét celebrálni

A nap 8 órakor a hívők gyóntatásával és a búcsúsok fogadásával veszi kezdetét, majd 9 órakor szertartást tart Hermann Áron atya. Az ünnepélyes alkalomból 11 órakor a szentmisét Böjte Csaba mutatja be, amelyet egy körmenet fog követni. A délutáni órákban litánia, a zarándokok és a kegytárgyak megáldása, valamint rózsafüzér imádság is lesz. A 18 órai liturgiát Palkó Julián atya vezeti majd le. Ezután elsőszombati gyertyás körmenet indul a kegyhelyen. A virrasztás 20 óra 15 perckor kezdődik, amit 23 órakor keresztút, éjfélkor pedig a megholtakért bemutatott szentmise követ.

Másnap, szeptember 8-án, vasárnap Kisboldogasszony napján 8 órától lesz gyóntatás, az ünnepi szentmisét pedig Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálja majd, 14 óra 30 perctől pedig Orosz Lóránt, a kegyhely vezetője megáldja a mezőkövesdiek felújított Mária-szobrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában