Önkéntes egyesület

3 órája

Árvíz elleni védekezésnél segített a bátonyterenyei egyesület

Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaira mindig számíthatnak azok, akik bajban vannak. A szervezet az árvíz elleni védekezésből is kivette a részét.

Gulyás Edina

A Dunán levonuló árhullám megmozgatta az egész országot. Az árvíz elleni védekezésben segített, aki csak tudott, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára nem is volt kérdés, hogy ott a helyük a gáton.

Az árvíz elleni védekezésben az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segédkeztek
Az árvíz elleni védekezésben az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segédkeztek
Forrás: Facebook

Két járművel vonultak az árvíz sújtotta településre

Mint arról már beszámoltunk: Bátonyterenyén önkéntes segítő csapat szerveződött a napokban, mintegy harmincan csatlakoztak a kezdeményezéshez, akik Dunabogdányban pakolták a homokzsákokat. Az önkéntes munkából az egyesület több tagja is kivette a részét, majd ismét visszatértek a településre és újult erővel, két teljesen felszerelt járművel folytatták a védekezést.

Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyolc évvel ezelőtt alakult, amikor egy baráti társaság úgy döntött, hogy a továbbiakban szervezett keretek között segítenek a bajba jutott embertársaikon. Az elmúlt évek alatt számtalan alkalommal vették magukra a beavatkozóruhát, és szabadidejüket nem sajnálva vonultak a riasztásokra. Oltottak tüzet, mentettek madarat, balesetek helyszínén segítettek és rendezvényeken mutatták be tevékenységüket. A természet erőivel is igyekeznek felvenni a harcot, az árvízi helyzetet megelőzően a Bátonyterenyét letaroló vihar adott feladatot nekik. Akkor 19 órán keresztül dolgoztak a károk felszámolásán, az utak szabaddá tételén, a kicsavart fák eltakarításán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában