Rendezvény

2024.09.13. 14:28

A rossz időjárás ellenére is megtartják a Vanyarci Haluskafesztivál

Nagy Orsolya

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a település gasztronómiai rendezvényét a Haluskafesztivált szeptember 14-én, szombaton 11 órától – közölte a helyi önkormányzat a Facebook-oldalán. A Haluskafesztivál közösségi oldalán kifejtette, bár mostoha időjárást jósolnak a hétvégére, ennek ellenére eső esetén sem marad el az esemény. Arra kérnek minden látogatót, hogy ne szandálba érkezzenek a rendezvényre és öltözzenek melegen. Hozzátették: a közönség fölé nagyobb sátrat állítanak majd, a színpad pedig fedett. Emellett forró és friss haluska is lesz, amit bárki megkóstolhat.

A rendezvényen egyébként számos programmal várják az érdeklődőket. Lesz egyebek mellett haluskaevő-verseny, gyermekprogramok, zenés-táncos előadások, folklór műsorok, de sztrapacskafőző verseny is. A fesztivál vendégei lesznek a település partner települései is, akik Szlovákiából és Lengyelországból érkeznek majd. Ezen túlmenően kézműves vásárral, játszóházzal, lovaglással de népviseleti bemutatóval is várják az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában