Közlekedés

2024.08.03. 09:09

Nógrádi ingázók, figyelem! – segélyhívó telefonokat cserélnek az M3-ason

Mint arról a Heol.hu beszámolt, országszerte 1200 segélykérő telefon működik a főpályák mellett. Ezek cseréje zajlik most az M3-as autópályán is.

Nagy Orsolya

A Heol.hu szúrta ki, hogy az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosokat, hogy folyamatban van a segélykérő telefonok cseréje, amelyek elérhetők baleseteknél vagy olyan helyzetben, amikor a mobilhálózat leterhelt.

Kifejtették: országosan közel 1200 segélykérő telefon van az általuk üzemeltetett főpályák mellett, mindkét oldalon két kilométerenként egy-egy.

„Sokan azt gondolhatják, hogy a mobiltelefonok miatt ez a technológia már idejétmúlt, de havonta, mérnökségenként (ebből 20 van országszerte), 1-2 segélykérés rendszeresen érkezik hozzájuk ezekről a készülékekről”– hangsúlyozták.

Az is kiderült, hogy a következő hetekben mintegy 250 ilyen készülék cseréje és modernizálása zajlik majd. Új napelemes telefonok kerülnek elsőként az M1 Bicske-Komárom és az M3 Gödöllő-Kál közötti szakaszára, de a későbbiekben a telefonok cseréjét folytatják majd a többi szakaszon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában