Egészség

2024.08.22. 08:12

Újabb lépést tettek a rétsági gyermekek védelméért

Az egészségügyi megelőzés fontosságát hangsúlyozva Rétság önkormányzata újabb lépést tett a város legkisebb lakosainak védelme érdekében. Közel 120 ezer forintig nyújtható be támogatási kérelem az agyhártyagyulladás elleni védőoltásra.

Nool.hu

Két éven aluli rétsági gyermekek oltását támogatják anyagilag

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Az agyhártyagyulladás, különösen a csecsemők és kisgyermekek körében, súlyos és életveszélyes betegség, amely gyors orvosi beavatkozást igényel. A családok számára az oltások beszerzése jelentős anyagi megterhelést jelenthet, ezért a város testülete úgy döntött, hogy anyagi támogatást nyújt a két éven aluli rétsági gyermekek agyhártyagyulladás elleni vakcinájához. Az intézkedés célja, hogy a családok számára elérhetővé tegye ezt a létfontosságú védőoltást, függetlenül anyagi helyzetüktől.

A rétsági gyermekek egészségmegőrzése a cél
Két éven aluli rétsági gyermekek oltását támogatják anyagilag
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A két éven aluli rétsági gyermekek oltását támogatják

– Nemrégiben a város képviselő-testülete támogatta azt a javaslatot, amely a 2 éven aluli gyermekek agyhártyagyulladást okozó meningococcus-B baktérium ellen védelmet nyújtó védőoltás önkormányzati támogatására irányult. A képviselő-testület természetesen egyhangú szavazattal megszavazta a javaslatot. Kérem a szülőket, gyermekeik védelmében éljenek a lehetőséggel. A kisgyermekes családok részére 100-120 ezer forint a támogatás mértéke – ismertette Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

A képviselő-testület döntése alapján, az igénylés feltétele, hogy legalább az egyik szülő rendelkezik minimum 1 éves rétsági állandó lakcímmel (lakcímkártyát a gyermekorvosnak be kell mutatni). Az oltóanyagot a rétsági házi gyermekorvosi körzetben szükséges felhasználni. Az oltóanyag átvételéről és felhasználásáról dr. Csortán Magdolna Anna házi gyermekorvos igazolást állít ki.

Mezőfi Zoltán arra is kitért, hogy az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a jövőben is hasonlóan fontos egészségügyi támogatásokat nyújtson a közösség számára, ahogy korábban a HPV elleni oltás esetében is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában