Természet

2024.08.30. 09:38

Medvét láthattak Miskolcon, Nógrádban is felbukkanhat a ragadozó

Nagy valószínűséggel medvét láttak járókelők Miskolcon, az Avason - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t. A medvék második párzási időszaka szeptemberre esik, ilyenkor nagyobb valószínűséggel kóborolnak.

Medvét láthattak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján Nógrádban is felbukkanhat a ragadozó

Fotó: Pixabay

A bejelentő egy anyamedvéről és egy bocsról számolt be, illetve egy fotót is készített, amelyen vélhetően medvenyom látható - írja a közlemény. Miskolc önkormányzata a bejelentést követően azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai pedig fokozottan járőröznek a környéken - tették hozzá.

Medvét láthattak
Medvét láthattak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján Nógrádban is felbukkanhat a ragadozó
Fotó: Pixabay

Mint írták: arra kérnek mindenkit, hogy különösen este, sötétedés után fokozott óvatossággal, körültekintően közlekedjen, lehetőség szerint kerülje el a területet. Ha valaki nagytestű, medvére hasonlító állatot lát, ne közelítse meg, és hívja a 112-es telefonszámot! - idézi az MTI a közleményt. Az érintett terület néhány száz méterre található Miskolc központjától. Nógrádban szintén előfordulhat medve, a nagyobb erdőtömbök mellett lakott területeken is tapasztalták már felbukkanását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában