Jótékonyság

2024.08.22. 18:40

Jó ügy mellé álltak a balassagyarmati zenészek

Augusztus 24-én, szombaton, 19 órától balassagyarmati fiatalok állnak a Liget Terasz színpadára – élükön Rodák Rebeka énekessel – egy jó ügy érdekében. A jótékonysági koncert bevételével a gyermekek biztonságát és jólétét elősegítő programot támogatják majd.

Lukács Zsófia

Rodák Rebeka és barátai, a Smokin' Sofa Trio, Ember Péter és Perjési Zsófi ad jótékonysági koncertet a balassagyarmati Palóc ligetben. A Voneszo Hátrányos Helyzetűeket Segítő Alapítvány javára gyűjtenek, támogatva ezzel missziós munkájukat.

jótékonysági koncert
Rodák Rebeka is fellép a jótékonysági koncerten Balassagyarmaton
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Az alapítvány a gyermekvédelemben dolgozók számára nyújt segítséget

– A segítő szakma csodálatos, de nem könnyű. A gyermekvédelemben dolgozók 70 százaléka kisebb, vagy súlyosabb kiégésben van, 30-50 százalékuk elhagyja a pályát az első év után. A gyermekvédelemben élő gyermekek már nagy nehézségeket követően kerülnek a rendszerbe, nélkülözniük kell saját szüleiket és még az őket nevelőkhöz sem tudnak tartósan kötődni a nagy arányú pályaelhagyás miatt – ismertette az alapítvány. Mint elárulták, ezt a nehéz helyzetet szeretnék segíteni. Egy államilag akkreditált képzéssel, fejlesztő programmal megpróbálják megállítani a negatív folyamatot, továbbá a nevelőknek támaszai és erőforrásai kívánnak lenni, hogy eszközeikkel stabil pontokká váljanak a gyerekek számára. 

Mottójuk is az: „Boldog felnőtt, boldog gyerek”.

A csodálatos hangú Rodák Rebeka az ügy mellé állt

– Nagyon örültem, amikor megkeresett a Voneszo alapítvány, mert a zene mellett a másik dolog, ami fontos a szívemnek, az a segítés. Egészen kiskoromtól kezdve azt láttam a szüleimtől és a környezetemtől, hogy adni jó. Aztán, ahogyan egyre nagyobb lettem, nem lankadt a segíteni vágyásom, sőt inkább erősödött. Persze kacskaringósan, de megtaláltam az utamat. Jelenleg az egyetemen tanulok kisgyermeknevelőnek, most fogom kezdeni a második évemet. A lehetőség, hogy az alapítvány mellé állhatok, és jó célra használhatom a platformjaimat, csodálatos érzés – fogalmazott Rodák Rebeka.

– Jó rájönni arra, hogy nem kell ilyennek, vagy olyannak lenned, hogy jót tehess. Szerintem rendkívül hiánypótló és egyértelműen szükséges az, amit a program nyújt. A próbák alatt befolyó összegeket és a koncert alatt küldött támogatásaitokkal a segítők segítése elérhető lehet 2024 őszén is – tette hozzá Rodák Rebeka. Az adományokat az alábbi linken keresztül várják a fiatal zenészek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában