Különleges mentők

2024.08.23. 11:57

Szátoki baleset: sokkoló fotókat közöltek a különleges mentők

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyos baleset történt szerda délután Szátok közelében, a 2117-es út Érsekvadkert felé vezető szakaszán, a 4-es kilométerszelvénynél. Az Ipoly-völgyi Különleges mentők is azonnal a baleset helyszínére indultak.

Lukács Zsófia

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a baleset körülményeiről elmondta, hogy felborult egy személyautó, amelyben egy ember utazott.

baleset
A balesetben a jármű oldalára borult, a sofőr az autóba szorult
Forrás: Facebook/Ipoly-völgyi Különleges Mentők

Az Ipoly-völgyi Különleges mentők is azonnal a helyszínre siettek. – Rövid időn belül több káresemény is történt Nógrád vármegye nyugati részén, melyek felszámolásához a környék több tűzoltó- és mentőegységének egyidejű beavatkozására volt szükség. Ezalatt érkezett egy újabb jelzés közlekedési balesetről Szátok külterületéről, ahol egy felborult gépkocsiba beszorult a jármű vezetője, aki eszméletlen állapotban volt. A baleset súlyosságára tekintettel, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletével egyeztetve, Balassagyarmatról azonnal megkezdtük a vonulást a helyszínre, tűzoltásra és sérültek egészségügyi ellátására alkalmas eszközökkel egyaránt felszerelt gépjárművünkkel – számoltak be róla a különleges mentők.

Nem tudták megmenteni a balesetet szenvedett sofőr életét

Hozzátették, hogy a berceli hivatásos tűzoltók, az Országos Mentőszolgálat berceli esetkocsija és rétsági mentőgépkocsija, valamint a Magyar Légimentők helikoptere is a helyszínre érkezett. Az egységeknek a beszorult sérültet feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült kiemelniük a roncsból, aki azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Arra is kitértek, hogy az egyesületük főként olyan helyzetekben nyújt segítséget, amikor a mentéshez speciális szaktudásra és eszközökre van szükség. Tagjai olyan tűzoltók, rendőrök, egészségügyi szakdolgozók, elhivatott sportemberek és elszánt önkéntesek, akik az év minden napján készen állnak, hogy önzetlenül segítséget nyújtsanak bajbajutott embereknek és állatoknak, magasban, mélyben, nehéz terepen, vízben és tűzben egyaránt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában