Véradó helyszínek

2024.08.25. 09:45

Az ünnepek után lecsökken a véradások száma

Az ünnepi hosszú hétvégét követően különösen fontos a véradás. Nógrádban erre több helyszínen is lehetőséget biztosítanak.

Gulyás Edina

Az ünnepi hosszú hétvége sokak számára a pihenésről és a kikapcsolódásról szólt. Azonban az azt követő napokban sem szabad megfeledkezni azokról, akiknek szükségük van a segítségre, a véradás ilyenkor is kiemelten fontos. Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a kórházak folyamatosan igénylik a vérkészítményeket a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához és a különféle betegségek kezeléséhez is.

véradás
A véradás az ünnepek után még fontosabb
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool/Illusztráció

Vármegyénkben számos lehetőség kínálkozik véradásra

– A nyári időszakban egyébként is a lecsökken a véradói aktivitás, így most minden csepp vérre szükség van – adta hírül közösségi oldalán a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete. Vármegyénkben számos lehetőség kínálkozik a következő napokban véradásra. 

Ahogy azt már a donorok megszokhatták, a Salgótarjáni Területi Vérellátóban hétfőn, augusztus 26-án 8 és 14 óra között, majd augusztus 29-én, csütörtökön 13 és 17 óra között várják őket. Szintén a megyeszékhelyen, a Bartók Béla út 10. szám alatt, a katonaság épültében kedden 11-13 óráig, majd ugyanezen a napon Szurdokpüspökiben a Hanák Kolos Emlékházban 15 órától 18 óráig nyújthatják karjukat tűszúrásra. Pénteken, augusztus 29-én pedig Szécsényben a művelődési központban 13-18 óráig lesz lehetőségük véradásra a segíteni szándékozóknak. A részletekről és az időpontokról a Véradásszervezés-Salgótarján Facebook-oldalon lehet tájékozódni, de portálunk is kigyűjtötte az időpontokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában