Alkotás

2024.08.07. 09:45

Az ország legnagyobb pihenőpadja ékesíti a nézsai iskola udvarát

Az ország legnagyobb pihenőpadja készült el a napokban a Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola udvarán. Nézsa új, gyönyörű pihenőpadja Varga Norbert láncfűrészes fafaragóművész keze munkáját dicséri.

Lászlók Judit

Birtokba is vették a pihenőpadot

Forrás: Beküldött fotó

Sztankóné Steflik Éva, a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta, hogy egy viharos január végi éjjelen kidőlt a nézsai kastélypark egyik hatalmas fája. Bár szerencsére nem okozott kárt, gondot jelentett a maradványok eltakarítása. 

Az ország legnagyobb pihenőpadja ékesíti a nézsai iskola udvarát
Az ország legnagyobb pihenőpadja Nézsán
Forrás: Beküldött fotó

– Senki nem bírta megmozdítani a hatalmas törzset. Ezért hosszas gondolkodás után az az elhatározás született, hogy faragtassunk a gyerekeknek valamit belőle – mondta Sztankóné Steflik Éva. Hozzátette: – A terveinkkel Varga Norbert láncfűrészes fafaragóművészt kerestük meg. Természetesen a hatalmas törzset meglátva, egyből megtalálta a kihívást is a feladatban. Aztán június közepén eljött hozzánk és közel két heti munkával egy gyönyörű alkotást készített számunkra.

Nézsa iskolája különleges udvari bútorral gyarapodott

Az igazgató elárulta, naponta érdeklődve figyelték, hogy mi is lesz a fatörzsből, ugyanis Varga Norbert a helyszínen faragta ki az ország legnagyobb pihenőpadját. Természetesen a pihenőpad elkészülte után, annak helyretétele is hatalmas feladatnak bizonyult. 

– Egy padáthelyezős pikniket szerveztünk a napokban. Ennek keretében pedig két markoló vitte a helyére a faragott padot. A jelenlévők pedig együtt izgulhatták végig a munkát, majd foglalhatták el a kastélyparkunk új ékességét – mondta az igazgató. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában