Látogatás a tűzoltókhoz

2024.08.21. 19:00

Autista fiatalok látogattak el a salgótarjáni tűzoltókhoz

Az Abigél Közhasznú Egyesület kezdeményezésére több autista fiatal kaphatott bepillantást a közelmúltban a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság életébe.

Sipos Nina Vivien

Kapás Márton tűzoltó főhadnagy, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta hírportálunkat, hogy a közelmúltban az Abibél Közhasznú Egyesület kezdeményezésére több autista fiatal is ellátogathatott a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. Mint elmondta, ezek a gyerekek kevésbé láthatóak a társadalom számára, mert kommunikációjukban és együttműködési, társas készségeikben markánsabban érintettek. Emellett komoly kihívást jelenthetnek a mindennapi szituációkban a társadalom különböző szereplői számára, ugyanakkor veszélyeztetettebbek is, gyakrabban kerülhetnek bajba.

autista fiatalok
Több autista fiatal is ellátogathatott a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra
Fotó: Kapás Márton / Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Autista fiatalokat fogadtak a salgótarjáni tűzoltók

– A találkozás lehetőséget nyújtott a gyerekeknek az ismerkedésre olyan körülmények között, amikor még nincs baj, és nincsenek megrémülve egy ismeretlen helyzetben. Megszemlélhették a tűzoltóautót és a bevetési ruhába öltözött tűzoltókat, így ha egy éles helyzetben, például mentés során találkoznak, már könnyebb lesz az együttműködés – közölte Kapás Márton

Hozzátette: látogatásuk során Angyal Pál Tibor tűzoltó alezredes, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a salgótarjáni parancsnokság „C” szolgálati csoportja vezette körbe a vendégeket. Végignézhettek egy próbariasztást, felülhettek a készenléti szerekre, felpróbálhatták a tűzoltók védőruháját és még a létraszert is megcsodálhatták működése közben. 

– Ottlétük során sok új és érdekes információt hallhattak, valamint új ismerősöket is szereztek, akikről most már tudják, hogy a bajban, mindig számíthatnak rájuk – hangsúlyozta a szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában