Megtanulni úszni

2024.07.19. 08:14

Úszás

Sipos Nina Vivien

Szerintem kétségtelen, hogy mindenki számára emlékezetes élmény volt az első úszása. Bevallom, amikor először mentem el úszásoktatásra hat évesen, borzasztóan izgultam és féltem. Az uszodában a mindössze 26 Celsius-fokos víz hűvös érintése sokkoló volt, azonban igazából hamar hozzászoktam, ahogy lépésről lépésre beljebb merészkedtem a gyerekmedencébe. Az úszóoktatóm a nyers stílussal, de birka türelemmel megáldott Vera néni volt, aki végig mellettem haladva bátorított és segített a kezdeti lépésekben. A tanítási módszerei ugyan hagytak némi kívánni valót maguk után, viszont végeredményképpen csak megtanultam úszni, és ez az, ami számít, igaz?!

úszás segítség nélkül
Nagy élmény volt hat évesen, az első úszás oktatás
Fotó: Shutterstock illusztráció

Az első próbálkozásaim a vízben nem voltak tökéletesek, sokszor elmerültem és újra meg újra fel kellett állnom, de minden egyes kis sikerélmény – amikor például sikerült egy kicsit tovább fenntartanom magamat a víz felszínén vagy elérnem a medence szélét – hatalmas örömöt és elégedettséget okozott. A legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor sikerült egy teljes hosszt leúsznom segítség nélkül. A víz simogató érzése, a szabadság és a súlytalanság élménye egyszerre volt megnyugtató és euforikus. Aznap, ahogy kiszálltam a medencéből, úgy éreztem, mintha meghódítottam volna egy új világot. Ez az első úszás élmény nemcsak az úszás szeretetét ébresztette fel bennem, hanem megtanított arra is, hogy a kitartás és a bátorság milyen fontos szerepet játszik abban, hogy új dolgokat tanuljunk meg, és legyőzzük a félelmeinket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában