Biztonság

2024.07.07. 14:03

Tanácsokkal látják el a nógrádi rendőrök a strandra indulókat

Veres Edina

Szűkebb hazánkban is páros lábbal rúgta be az ajtót a kánikula, amikor is sokan örömmel hűsölnek vízparton. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság néhány jó tanácsot osztott meg a strandolókkal annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Hétvégi strandidőt kihasználókat látta el hasznos „útravalóval” a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán. Mint írták, a fürdőzést választóknak azt tanácsolják, hogy csak a legszükségesebb holmikat vigyék magukkal. Így például a fürdőruhát, napszemüveget, strandpapucsot, legyezőt, némi aprópénzt, illetve a kedvenc könyvüket. Ezzel ellentétben a strandolóknak az értékeket, úgymint a mobiltelefont, bankkártyát vagy nagyobb összegű készpénzt biztonságosabb otthon hagyniuk.

„Még egy jó tanács! Amennyiben autóval mész a strandra, amikor leparkolsz, ne hagyj a kocsiban értékeket és az autót zárd be kulccsal!” – hívták fel a fürdőzés mellett döntők figyelmét a nógrádi rendőrök azzal kiegészítve, hogy ez utóbbi esetben a kocsikulcsot a strandon az értékmegőrzőben helyezzék el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában