Programok

2024.07.09. 13:55

Több mint tíz éve töretlen sikernek örvend a rendőrség nyári tábora Salgótarjánban

Több mint tíz éve töretlen sikerrel rendezik meg az iskola rendőre elnevezésű program nyári táborát Salgótarjánban.

Nagy Orsolya

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: a nyári tábor közel harminc gyermek számára biztosított tartalmas és élménydús programokat, amelynek idén a Tarjáni Gyermektábor adott otthont. Az egy héten át tartó programok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közös szervezésében valósultak meg.

A nyári tábor közel harminc gyermek számára biztosított tartalmas és élménydús programokat
A nyári tábor közel harminc gyermek számára biztosított tartalmas és élménydús programokat
Forrás: Police.hu

A sajtóreferens kiemelte: idén 33 általános iskolás tanuló vett részt a táborban, amelyet Bárnai Balázs, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitott meg.

– A gyermekek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bepillantást nyerhettek a rendőrség és a társszervek munkájába, illetve a biztonságos vakáció érdekében hasznos bűn- és balesetmegelőzési ismereteket szerezhettek. A táborozók a hét folyamán élménypedagógiai foglalkozásokon vettek részt, valamint kerékpáros elméleti és ügyességi feladatokat oldhattak meg, továbbá érdekes előadást hallgathattak meg a pénzügyi tudatosságról is – közölte Tamás-Kovács Andrea. Hozzátette: a diákok a salgótarjáni természettudományos élményközpontba is ellátogattak, ahol az interaktív feladatokon keresztül a mindennapokban is használható ismeretekre tettek szert.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a tábor utolsó napján a gyerekek a kreativitásuknak is teret adtak, egyrészt a kézügyességüket fejleszthették saját kitűző és emlékplakett készítésével, másfelől pedig a táborozók által írt közös verset a mesterséges intelligencia segítségével zenésítették meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában