Tábor

2024.07.16. 13:52

Sporttábort rendeztek a gyarmati Szent-Györgyi Albert Technikumban, általános iskolásoknak

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumban a tavalyi évhez hasonlóan július elején ismét megrendezték a sporttábort az általános iskola alsó tagozatos diákjai számára. A sporttábort tizennyolc kisiskolás látogatta, akik közül legtöbben a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tanulói voltak, de érkeztek más intézményből is.

Lászlók Judit

Sporttábort rendeztek a balassagyarmati technikumban. „A tábor célja kettős, egyrészt az, hogy minőségi programokat biztosítsunk az ideérkező gyermekek számára, másrészt a sport ágazaton tanuló 11. és 12. évfolyamos diákjaink ezen tábor keretein belül teljesítik szakmai gyakorlatukat” – olvasható az intézmény Facebook-bejegyzésében. Hozzátették: „A mögöttünk hagyott napok során tanulóink sportfoglalkozásokat terveztek meg és vezényeltek le a kicsiknek, és belekóstoltak egyéb, táboroztatással kapcsolatos tevékenységekbe is, mint például a tízóraiztatás, a szabad- és kreatív programokon történő gyerekfelügyelet, vagy éppen az érkező gyermekek fogadása és kikísérése a táborozókért érkező szülőkhöz.”

Sporttábort rendeztek
Sporttábort rendeztek a gyarmati Szent-Györgyi Albert Technikumban, általános iskolásoknak
Fotó: Facebook

Kiemelték továbbá, sporttábor lévén a tanulóik a megadott szempontok szerint megtervezett foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek, amelyek között volt labdarúgó edzés, játékos sorversenyek, ügyességfejlesztő akadálypálya, különféle célbadobó és -rúgó feladatok, melyeket a táborozók rendkívül élveztek. Ebéd után pedig kreatív programokon is kipróbálhatták magukat a résztvevők, valamint az újonnan felkerült okostáblákon filmvetítésre is volt lehetőségünk.

Sporttábort rendeztek, elérte a célját

„A visszajelzések alapján a gyerekek rendkívül jól érezték magukat a táborban eltöltött hét során, a szakmai gyakorlatot teljesítő tanulóink pedig jelentős tapasztalatot gyűjtöttek, így a tábor elérte a célját. A Szent-Györgyi Sporttáborban nem csak tanulóink, hanem intézményünk oktatói is segédkeztek, Mezei Gábor és Szabó Gábor felelt a napirend zavartalan lefolyásáért, Demes-Kenéz Ildikó pedig a kreatív programokat vezette.” – írták a bejegyzésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában