Jegyzet

2024.07.25. 08:21

Problémamegoldás

Lászlók Judit

Sajnos a mai világban egyre többször tapasztalom, hogy az emberek inkább valamelyik közösségi oldal segítségével próbálják meg enyhíteni a problémáikat, ahelyett, hogy valóban annak megoldására törekednének. Őszintén szólva rengeteg olyan bejegyzéssel találkozom, amelyben az adott személy a hangos zene, a fűnyírás, a favágás vagy éppen valamilyen zavaró dologgal kapcsolatban panaszkodik.

problémamegoldás
Egyre nehezebben megy a problémamegoldás

Azonban az sem ritka, amikor valaki a szomszéddal való vitában kér segítséget az internet népétől. Én elsősorban úgy gondolom, hogy legyen szó szomszédokról vagy általános problémákról, mindig érdemes az érintett felet megkeresni. Ugyanis bármennyire hihetetlen, sokszor előfordul, hogy az illető nincs tisztában azzal, hogy másoknak gondot okoz egy délutáni hangos zenehallgatás vagy egy vasárnapi fűnyírás. Miközben az is lehet, hogy egyszerűen csak egy családi esemény miatt szól nagyobb hangerőn a zene vagy éppen valaki a munkája miatt a fűnyírást csak egy adott időpontban tudja elvégezni.

Talán egy egyszerű beszélgetés is megoldja a problémát, ha pedig mégsem érünk célt, akkor a bejegyzések helyett még mindig fordulhatunk a szükséges szervhez, hatósághoz. Ennek ellenére olyat is láttam már, hogy a hatóságok helyett inkább a közösségi oldalon kértek segítséget azért, mert ők maguk nem akartak rendőrt hívni. Bár mostanában az emberek valamiért könnyebbnek érzik, ha egy közösségi oldalon vitathatják meg a problémáikat, azonban nem hiszem, hogy az internet népe valójában segítene ezen. Ugyanis a gondjainkat, mint jól tudjuk, csak mi magunk oldhatjuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában