Kánikula

2024.07.13. 06:59

A hőség miatt csökkent a Nyírjesi tavak oxigénszintje, megkezdték a „lélegeztetésüket”

A nagy hőség miatt egyre melegedő és oxigénhiányos Nyírjesi tavakon a hét második felében már a helyi Kábelgyár Horgász Egyesület és több település önkéntes tűzoltó egyesülete megkezdte a tavak „lélegeztetését” – tájékoztatott Facebook-oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

Lászlók Judit

A munka pénteken a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. segítségével folytatódott a hatos nagy tónál, nagy teljesítményű szivattyúval – közölte a város polgármestere. Hozzátette: „Ugyanezen célból vasárnap délelőtt 8 és 11 óra között a jetkiseké lesz a nagy tó, más a vízfelületen nem tartózkodhat. Kérem, hogy a horgászok, a kajak-kenusok és a fürdőzők feltétlen kerüljék el ebben az idősávban a nagy tó felületét!”

A nagy hőség miatt egyre melegedő és oxigénhiányos Nyírjesi tavakon a hét második felében már megkezdték a „lélegeztetését”
A nagy hőség miatt egyre melegedő és oxigénhiányos Nyírjesi tavakon a hét második felében már megkezdték a „lélegeztetését”
Forrás: Facebook

Információink szerint a tavak lélegeztetésében a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek, akik szivattyúkkal segédkeztek a víz forgatásban az esetleges nagyobb károk elkerülése érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában