Erdei koncertek

2024.07.03. 18:40

Muzsikál az erdő – Fülbemászó dallamok ölelték körbe Tar értékeit (fotók)

Elkezdődött a napokban a Muzsikál az erdő című programsorozat, amelynek egyik nógrádi állomása Tar volt. A helyszínen programok sokaságával várták az érdeklődőket.

Nagy Orsolya

A rendezvény lovastúrával kezdődött, majd szakvezetéses erdei séta indult – néprajzi meglepetésekkel – az Alsó-Csevice forráshoz. Emellett erdei koncerttel is készültek a látogatók számára, de bemutatták a Szent Mihály templomot, valamint a Tar Lőrinc Udvarház kiállítást is megtekinthették a látogatók. A színvonalas programokon túl helyi termékek vására, kiállítás, ismeretterjesztő előadás, bábszínház és néptánc előadás is várta az érdeklődőket.

Muzsikál az erdő
A Muzsikál az erdő programsorozat taron is sok érdeklődőt vonzott
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Fontos a Muzsikál az erdő hagyományainak ápolása

A rendezvénnyel kapcsolatban Turopoli Zsolt, a falu polgármestere úgy fogalmazott, a Muzsikál az erdő első rendezvényének zárókoncertjét Tar-Fenyvespusztán tartották meg, így fontos a számukra ennek a hagyománynak az ápolása, közel áll a településhez a programsorozat. Hozzátette: bár idén a programok nagy része a Tar Lőrinc Udvarház romjainál és a templomnál zajlottak, de az erdei koncertet a Csevice-völgy zegzugos részén tartották.

– Fontos ez a rendezvény minden megyei település számára, hiszen ilyenkor lehetőség nyílik bemutatni a nagyközönség számára a helyi értékeket és nevezetességeket, a természeti kincseket, de a civil szervezetek és a helyi termelők is bemutatkozhatnak – közölte Turopoli Zsolt, aki reméli, hogy azok az érdeklődők, akik részt vettek a Muzsikál az erdő rendezvényen, meglátva a falu értékeit, máskor is visszatérnek majd Tarra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában