Gyermekprogram

2024.07.05. 15:20

Katonás feladatokban álltak helyt a gyermekotthonok lakói Bátonyterenyén

A Nógrád vármegyei illetékességű 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állományának tevékenységei között a honvédelmi nevelés és a gyermekekkel való foglalkozás is szerepet játszik. A nógrádi katonáknak köszönhetően a közelmúltban kicsik és nagyok izgalmas feladatokat teljesíthettek a Gyermekvédelmi Központ Nógrád Vármegye rendezvénye során, Bátonyterenyén.

Veres Edina

A Nógrád vármegyei illetékességű 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állománya szívügyeként tekint a honvédelmi nevelésre és a gyermekekkel való foglalkozásra. E „küldetés” teljesítése során örömmel csatlakoznak a „Vértezd fel magad!” nevű program keretében rendezett eseményekhez. Ezt a kezdeményezést a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Honvédség által 2020-ban kötött együttműködési megállapodás hívta életre, amelynek célja, hogy a gyermekotthonokban nevelkedők betekintést nyerjenek a katonák hétköznapi tevékenységébe.

katonás feladatok
A nógrádi katonák izgalmas feladatokkal érkeztek a fiatalokhoz Bátonyterenyére
Forrás: Beküldött fotó

A 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a gyermekotthonokban a nógrádi katonák is rendszeresen tartanak foglalkozásokat, tájékoztatókat, programokat, illetve több kiemelt rendezvényt szerveztek már a fiatalok számára. Így például sportversenyekkel, vagy épp Mikulás-kupával igyekeztek színesebbé tenni a gyermekek hétköznapjait, de emellett újra és újra lehetőséget biztosítanak a fiataloknak a honvédséggel való ismerkedésre az új haditechnikai eszközöket bemutató rendezvényeken is.

A katonák négy állomáson várták izgalmas feladatokkal a gyerekeket

A napokban a toborzó iroda és az MH 3. TVE 25. vitéz Széplaki János Területvédelmi Zászlóalj  katonái közösen színesítették a Gyermekvédelmi Központ Nógrád Vármegye által szervezett gyermekeknek szóló programot. Az eseményen a Magyar Honvédség mellett képviseltette magát a rendőrség állománya, valamint több civil szervezet is. 

A rendezvénynek a kisterenyei Gyürky-Solymossy-kastély parkja adott otthont, ahol különböző feladatok vártak a kicsikre és a nagyobbakra. A katonák a résztvevőknek összesen négy állomással készültek, a gyermekek igényeit és képességeit szem előtt tartva a feladatok kialakításánál. A 11. HTI tájékoztatása szerint az első állomáson lézerfegyverekkel lőhettek a kivetítőn megjelenő célokra a fiatalok, míg a következő ponton az airsoft fegyverekkel ismerkedtek meg, illetve azokat ki is próbálták. A harmadik állomáson gumigránát dobással tehették próbára erejüket és ügyességüket a gyerekek, akik a katonák által tartott utolsó foglalkozáson VR felszerelés segítségével „éles bevetésen” vehettek részt.

Jutalom járt az összegyűjtött pecsétekért
A közleményből az is kiderült, hogy a gyermekotthonok lakói természetesen minden feladat helyszínén beszélgethettek a katonákkal, valamint megtekinthették azokat a katonai gépjárműveket is, amelyekkel az egyenruhások a rendezvényre érkeztek. „Az állomásokon közel 70 gyerek hajtotta sikeresen végre a feladatokat, így mindenkinek járt a gyűjtőlapjára a teljesítésért járó pecsét, amit később jutalomra válthatott” – fejtették ki a nógrádi toborzó iroda írásában, amelynek összegzéséül úgy fogalmaztak: a gyermekek tudásukat, ügyességüket, kitartásukat és rátermettségüket is próbára tehették Kisterenyén. A programok ugyanakkor remek alkalmat kínáltak a megjelenteknek arra is, hogy a Magyar Honvédség technikai eszközeit és a kínált életpálya lehetőségeket is megismerjék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában