Römi

2024.07.16. 19:48

Kártyaverseny hozta össze a nyugdíjasklubokat Bátonyterenyén

Kártyacsatát vívtak a vármegyei nyugdíjasklubok a napokban Bátonyterenyén.

Gulyás Edina

A hagyományoknak megfelelően römi kártyaversenyt szervezett az Életet az éveknek szövetség Nógrád vármegyei klubjai részére a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub a napokban a Palóc Portán. Családias, jó hangulatú kártyacsatát vívtak a csapatok, a programot a tagok által készített finom sütemények ízesítették. 

kártyaverseny Kisterenye
Jó hangulatú kártyaverseny hozta össze vármegyénk nyugdíjasklubjait.
Forrás:  Beküldött fotó

– Minden évben két alkalommal tartjuk meg a versenyt, amelyen ezúttal 11 csapat mérte össze tudását és szerencséjét. Nagy öröm számunkra, hogy idén két új klub is csatlakozott hozzánk: a mátraszőlősi Szőlőfürt Nyugdíjas Klub és Bányavárosi Nyugdíjas Klub tagjai is részt vettek a programon – tájékoztatta portálunkat Tóthné Répás Éva, a házigazdák klubvezetője. 

Mint mondta, a versenyt Nagy-Majdon József polgármester nyitotta meg, az önkormányzat évek óta támogatja a kisterenyei klubot. A kártyapartik eredménye a következőképpen alakult: csapatversenyben a dobogó mindhárom fokára a Salgótarjáni Életmód Nyugdíjas Klub versenyzői állhattak fel. Az egyéni teljesítmények alapján Mesterné Molnáry Mária, az Életet az Éveknek Nógrád vármegyei elnökhelyettese bizonyult a legjobbnak. A második helyet Nagy Miklósné, a mátraszőlősi Szőlőfürt Nyugdíjas Klub tagja szerezte meg, míg Tomasics János, a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub tagja pedig harmadik lett. Akinek nem kedvezett a lapjárás azt citrom díjat vihetett haza.

Kártyaverseny mellett más programok is színesítették a napot

Tóthné Répás Éva arra is kitért: a kisterenyei klub nagyon mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, minden héten tartalmas programok, kirándulások, előadások színesítették a foglalkozásokat. A nyár hátralévő részét pihenéssel töltik, csak a szenior tánccsoportjuk és a kártyázó tagok találkoznak rendszeresen. Azonban ősztől újult erővel vetik bele magukat a programokba, akkor ismét megrendezik a kártyaversenyt is. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában