Tábor

2024.07.22. 11:45

Karancsaljai tábor: idén is remekül szórakozhattak a gyerekek

Idén is megtartották a hattól tizenkét éves korú gyerekek számára a Karancsalja tábort, amelyet a Karancsaljáért Alapítvány és az A Szövetség Alapítvány szervezett meg közösen. A fiatalok ezúttal is rengeteg hasznos és szórakoztató programon vehettek részt.

Sipos Nina Vivien

A már hagyománnyá vált Karancsalja tábor idén is nagyon népszerűnek bizonyult a családok körében. A Karancsaljáért Alapítvány és az A Szövetség Alapítvány szervezésében a közelmúltban öt nap alatt öt településre kirándult el a csipet-csapat, ahol számtalan élménnyel gazdagodtak mind a gyerekek, mind a felnőttek. A program helyszíneire számos kísérő tartott a fiatalokkal: Godó Gabriella, Takaróné Cseh Ildikó, Sasváriné Gregus Ildikó, Kiss Eszter, Tóth-Beeri Szilvia, illetve Horváth-Szántó Csilla.

Karancsalja Tábor: ezúttal is számos helyre kirándultak a gyerekek
Karancsalja tábor: ezúttal is számos helyre kirándultak a gyerekek
Fotó: Beküldött fotó / Forrás: Tóth-Beeri Szilvia

Karancsalja tábor: rengeteg program várta a táborozókat

A szervezők ebben az évben a kultúra megszerettetését tűzték ki célul, de a múzeumok és kiállítótermek látogatása mellett lehetőség nyílt még a kreativitás kibontakoztatására, valamint elég teret kapott a játék is.

Hétfőn a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum „Bolygón innen, Földön túl – A kis herceg” című kiállítását tekinthették meg a gyerekek, majd a délután folyamán a sportcentrumban csapatjátékokat szerveztek nekik. Kedden a Somoskői Vadasparkban ismerkedhettek meg az állatvilággal, míg szerdán a szécsényi Forách-Liptay Kastélymúzeumba látogattak el. Csütörtökön a somoskői Bánya-tóhoz kirándultak a karancsaljai táborozók. A pénteki napon Karancsalján néptánc- és barkácsolás foglalkozáson vehették részt, emellett pedig a Simon Kutyasuli és a Kutyajó Kutyasuli együttműködésével kutyabemutatót tartottak nekik.

A napközis táborról az A Szövetség Alapítvány elnöke is beszámolt közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában