Fesztivál

2024.07.26. 15:50

Hetedik alkalommal csattan az ostor Cserháthalápon

Lukács Zsófia

Augusztus 9-én, pénteken és 10-én, szombaton rendezik meg a VII. Betyárasztal Fesztivált Cserháthalápon. Pénteken 19 órától az Ocho Macho együttes koncertjére tombolhat a közönség a sportpályán. Szombaton a művelődési háznál 10 órától fogathajtó gazdaversenyt tartanak, eközben a főzőverseny ínyenc fogásai is elkészülnek. 

A déli hivatalos megnyitót követően hagyományőrző csoportok lépnek fel, ezzel egy időben a bírálók a sütemény- és pálinkaversenyekre behozott különlegességek ízvilágát pontozzák, aminek kora délután már a végeredményeit is kihirdetik. 16 órától a viseletek viadalán elismerést kapnak a legszebbek, majd a környék táncosai és hagyományőrzői lépnek a színpadra. 

Este a hangulatról A Jó Laci betyár és tűzzsonglőrök is gondoskodnak, majd bállal folytatódik az este. Napközben betyáros ételek, népi játszóház, termelői és kézműves vásár, sütemények versenye és fotókiállítás is várja a látogatókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában