Elismerés

2024.07.23. 08:23

Október 23.: várják a javaslatokat az ünnepi díjakra Balassagyarmaton

Balassagyarmat önkormányzatának képviselő-testülete az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján kitüntetéseket ad át. A díjakra szeptember 6-ig várják a javaslatokat – adta hírül a város önkormányzata a Facebook-oldalán.

Lászlók Judit

A közzétett felhívás szerint a Balassagyarmat önkormányzatának képviselő-testülete a 2/2014.(II.03.) önkormányzati rendeletével a helyi közügyek valamely területén elért kimagasló teljesítmény vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkálkodás elismerésére kitüntető díjakat alapított. A kitüntetések adományozása az önkormányzati döntéshozatalt követően, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, október 23-án, Magyarország nemzeti ünnepéhez kapcsolódó városi ünnepségen történik.

díj, október 23
Az októberi ünnepségen díjakat adnak majd át
Forrás: Nool Archív

Kiemelték, az alábbi kitüntetésekre lehet javaslatot tenni: Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa, Balassagyarmat Kultúrájáért Díj, Balassagyarmat Egészségügyéért Díj, Balassagyarmat Sportjáért Díj, Balassagyarmat Jó Tanulója és Jó Sportolója, Balassagyarmat Szociálpolitikájáért Díj, Balassagyarmat Közbiztonságáért Díj. 

Elektronikusan is benyújtható a javaslat a díjakra

„A kitüntetések adományozására, a városban működő intézmények vezetői és alkalmazottjai, társadalmi, gazdasági szervezetek, egyesületek, érdekképviseleti szervek, egyházak és magánszemélyek tehetnek javaslatot a rendeletben meghatározott formanyomtatványon.” – olvasható a bejegyzésben, hozzátéve a javaslatokat szeptember 6-ig várják az önkormányzat Humánszolgáltatási és Igazgatási Osztályán. 

Közölték továbbá azt is, hogy a javaslat nyomtatványa beszerezhető az önkormányzat Humánszolgáltatási és Igazgatási Osztályán, valamint elektronikusan letölthető a honlapról az Önkormányzat/Rendeletek/2/2014.(II.03.) az önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló rendeletből. Mint írták, a javaslatokat az adatlap kitöltése után e-mailben szkennelve is el lehet küldeni a megadott határidőn belül a [email protected] e-mail címre. 

Végül felhívták a közleményben a figyelmet arra is, hogy csak a határidőben beérkezett, hiánytalan adatokkal, méltatással és aláírással ellátott javaslatokat áll módjukban elfogadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában