Kivitelezés

2024.07.17. 10:19

Biztonságosabbá vált a parkolás a rétsági Mikszáth utcában

Lakossági kérésre teszi biztonságosabbá a parkolást az önkormányzat Rétságon a Mikszáth Kálmán utcában.

Hegedűs Henrik

Az elmúlt esztendőben csapadékvíz-elvezetési munkák zajlottak a nyugat-nógrádi járási székhely óvodájának környékén. Ezzel párhuzamosan bővítették a parkolási lehetőségeket, méghozzá elsősorban az árkok befedésével nyert újabb felületek által. Indokolta ezt a két gyermeknevelő intézménynél – hiszen időközben megépült a bölcsőde - tapasztalt megnövekedett autóforgalom, ami miatt főként az utcában lakó emberek elégedetlenkedtek, mondván túl szűk terület volt addig a házak előtt mind az elhaladásra, mind a gépjárművek parkolására.

Biztonságosabb lesz két lakóház előtt is a parkolás

A munkálatok során azonban a 13-as és 15-ös számú ingatlanok előtt az útszint és a beépített árokszelvény felső vonala között térbeli különbség alakult ki, és az érintett tulajdonosok jelezték az önkormányzatnak, hogy ez a körülmény nehézséget jelent a biztonságos parkolásnál. A helyszíni bejárás során a szakemberek megállapították, hogy teljesen jogos a felmerült igény, így a júniusi képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy újabb kivitelezést rendelnek meg. A cég vállalta, hogy megközelítőleg egymillió forintért gyephézagos elemmel és fejgerendás rézsűburkolással látja el az érintett felületi szakaszt, amivel kiegyenlítik a hézagokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában