Fejlesztés

2024.07.09. 08:54

Adományokból alakítanak ki mini sportpályát Ságújfaluban

Az elmúlt években pályázati támogatásokból teljesen megújult Ságújfaluban a Makkocska Óvoda. Azonban a közelmúltban hiánypótló beruházás kezdődött az intézményben, ami felajánlásokból valósul meg.

Gulyás Edina

Helyhiány miatt csupán a szűk folyosón tudtak eddig tornafoglalkozásokat tartani a ságújfalui óvodásoknak, akik a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány adományozóinak jóvoltából szeptembertől korszerű, műfüves sportpályát használhatnak majd közvetlenül az intézmény mellett – számolt be honlapján az alapítvány.

Adományokból jöhet létre a sportpálya Ságújfaluban
Adományokból jöhet létre a sportpálya Ságújfaluban
Forrás: Facebook

Hozzátették: ötvenkét gyermek jár a ságújfalui óvodába, akik már alig várják, hogy elkészüljön a környéken egyedülálló mini sportpálya. A fejlesztést teljes egészében az alapítvány finanszírozta az adományozónknak köszönhetően. A sportpályát dr. Beer Miklós, az alapítvány elnöke adja majd át augusztus 19-én, hétfőn 10 órakor. A területrendezés és a talaj előkészítése után jelenleg már a telepítés zajlik.

Szentes Attila, Ságújfalu polgármestere korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy az elmúlt években több nyertes pályázatnak köszönhetően, mintegy 100 millió forintból újították fel a Makkocska Óvodát.

– Az óvodában nincs tornaszoba, így rossz idő esetén a sportfoglalkozásokat a csoportszobában, annak kiürítését követően tudják megtartani. Mivel arra nincs elegendő forrásunk, hogy tornaszobát építsünk, így az intézmény melletti ingatlan udvarában egy nyolcszor tizenhat méteres műfüves pályát alakítunk ki. Az ehhez szükséges 16 millió forint felajánlásokból gyűlt össze – fogalmazott Szentes Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában