Rendezvény

2024.06.02. 08:08

Vidám hangulatban telt a Közlekedik a család vetélkedő Salgótarjánban

A napokban rendezték meg a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőt, amelynek a salgótarjáni Közlekedési Alkalmassági és Vizsgapálya biztosította a helyszínt, ahol hét család mérhette össze a tudását.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt: a Közlekedik a család elnevezésű rendezvény résztvevői forgószínpad-szerűen haladtak a felállított állomások között, a gyermekek a szülőkkel összefogva gyűjtötték az értékes pontokat. A KRESZ-tesztlap kitöltésével elméleti, míg gyakorlati tudásukról kerékpáros és autós ügyességi pályán adtak számot.

Hozzátették: idén kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, éppen ezért a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete által imitált baleseti helyszínen az elsősegélynyújtás gyakorlati feladata is ehhez kapcsolódott.

Hősies küzdelem jellemezte a Közlekedik a család vetélkedőt

A rendőrök kiemelték, hogy a verseny ideje alatt a résztvevők számára interaktív programot nyújtottak a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai is, az egyik autó márkaszerviz helyi képviselője pedig járműbemutatót tartott.

Kitértek arra is, hogy a hősies küzdelemben a vetélkedő Nógrád vármegyei döntőjét a Sándor család nyerte, második helyezett a Hernádi család lett, míg a harmadik helyen a Nagy család végzett. A rendőrök minden résztvevőnek gratulálnak és bíznak benne, hogy mindenki jól érezte magát a vetélkedő során.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában