Verseny

2024.06.26. 09:20

Varsány elhódítaná az Európai Falumegújítási Díjat is

Portálunkon már korábban beszámoltunk arról, hogy 2023-ban Varsány elnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díj első helyezését, a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért. Ennek köszönhetően Varsány most az Európai Falumegújítási Díjra pályázik.

Lászlók Judit

Kanyó Judit, Varsány polgármestere a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy verseny nemzetközi zsűrijét június 17-én fogadták a településen. A zsűri két osztrák, egy lengyel és magyar szakemberből állt. 

Varsány önkormányzata
Varsány önkormányzata mindig is élet járt az innovatív megoldások keresésében is kivitelezésében
Forrás: Beküldött fotó

„A zsűri valamennyi tagja nagyon érdeklődő volt, 5 óra állt rendelkezésünkre, hogy bemutassuk Varsányt, az itt élő közösségeinket, melyekre méltán lehetünk büszkék. Jártunk valamennyi intézményünkben, a falugazdaságban, a borházban és végül a Rozmaring étteremben. A találkozó hivatalos nyelve a német volt. Köszönöm szépen a tolmácsolást Bárány Anzelmnek” – írta a polgármester a bejegyzésben. Hozzátette: az eredményhirdetés 2024 szeptemberében, Ausztriában lesz. Izgalommal várják, de már az is megtisztelő, hogy Varsány bekerült a 21 legkiválóbb európai település közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában