Felújítás

2024.06.06. 09:32

TOP Plusz: csaknem 49 millióból korszerűsítik a karancsberényi hivatalt

A Karancsberényi Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítésének munkálatai a közeljövőben fognak elindulni, első lépésként pedig egy napelemes rendszert szerelnek fel az épület tetőszerkezetére. A felújítás a TOP Plusz program keretében valósulhat meg.

Sipos Nina Vivien

Karancsberény Község Önkormányzatának tulajdonában lévő polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése a közeljövőben fog megvalósulni. A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló, 48,3 millió forintos energetikai megújítás tartalmazza az épület akadálymentesítését, a külső határoló szerkezeteinek utólagos hőszigetelését, és az elavult fűtési rendszer korszerűsítését. A villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében napelemes rendszert fognak kiépíteni a polgármesteri hivatal tetőzetén. A fejlesztés eredményeként csökken az épület szén-dioxid kibocsátása és a hőveszteség, emellett pedig javulnak a hőtechnikai adottságok. A megújítás révén a település egy környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel fog gazdagodni.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a felújítás első lépése a napelemes rendszer felszerelése lesz az épület tetőszerkezetére. Molnár Erika Tünde polgármester elmondta, hogy a munkálatok már a nyáron elkezdődhetnek.

A pályázattal kapcsolatos információkat Karancsberény hivatalos honlapján osztották meg.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában