Ellenőrzés

2024.06.18. 18:43

ROADPOL: ittas sofőrökre vadásznak a nógrádi rendőrök

Megkezdődött az egyhetes ROADPOL elnevezésű akciósorozat szűkebb hazánk útjain is, amely ezúttal az ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő sofőrök forgalomból történő kiszűrését célozza meg.

Nagy Orsolya

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart a rendőrség országszerte, így Nógrád vármegyében is.

Megkezdődött az egy hetes ROADPOL elnevezésű akciósorozat
Megkezdődött az egyhetes ROADPOL elnevezésű akciósorozat
Forrás: Facebook

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt: az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas, esetleg bódult állapotban volán mögé ülő embereket szűrik ki.

– A múlt héten bejelentett akciósorozat első napján, hétfőn Nógrád vármegyében munkatársaink több ittas járművezetővel szemben is intézkedtek. A pozitív eredménnyel zárult szondáztatások esetében a sofőrök jelentős része volt posztalkoholos állapotban. Ez azt jelenti, hogy egy elhúzódó előző esti italozás eredményeként a szervezetben lassan lebomló alkoholt mutatta ki mérőműszer, amelyet a sofőr másnaposságként, fáradságként érzékel, de ez valójában még az ittasság alacsonyabb leszálló ágát jelenti – fogalmazott a szóvivő.

Buda Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen ezért érdemes az esti italfogyasztásnál figyelembe venni azt, hogy másnap mikor fognak autóba ülni sofőrként, mert a másnaposság kellemetlen tüneteit lehet ugyan gyógyszerrel enyhíteni, de a szervezetben még attól jelen lesz az alkohol. Mint mondta: nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas gépjárművezetők nemcsak magukat sodorják veszélybe, hanem másokra is veszélyt jelentenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában