Múltidézés

2024.06.27. 08:47

Rendőröket támadtak meg harminc éve Becskén: miről írt az újság?

Mozgalmas napokkal köszönt el a június harminc éve Nyugat-Nógrádban. Becskén négy férfi rendőrökre támadt, Balassagyarmaton Szent László ünnepét ülték a határőrök, Terényben pedig a Szabadság Napja rendezvényét tartották meg.

Hegedűs Henrik

Rendőröket támadtak meg, négy férfi kezére került bilincs

Forrás: Shutterstock

A magyarnándori rendőrőrs két körzeti megbízottja azért ment el Becskére, hogy egy férfit jogerős büntetésének letöltésére szállítson a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézetbe. Ám az elítélt előbb hamis adatokat adott meg, majd míg a rendőrautóhoz kísérték, rátámadt az egyenruhásokra. Ezt látva három barátja is bekapcsolódott az ütlegelésbe, miközben a családtagok lelkesen biztatták őket, hogy vegyék el a zsaruk fegyvereit is. Az egyik rendőrt a földre teperték, társa ekkor felszólítás után figyelmeztető lövést adott le, ettől az elvetemült férfiak megijedtek és eliszkoltak. Ám hamar megérkezett az erősítés és a négy elkövető kezén csattant a bilincs. A két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

rendőröket támadtak meg
Balassagyarmaton a Palóc Múzeum előtt állt harminc éve a használaton kívüli szökőkút (Fotó: NMH-archív, H.H.)

Balassagyarmaton a Palóc-ligetben található, már nem működő szökőkút rettenetes állapota miatt volt nagy felháborodás, mondván a gépház teteje kis híján beomlik, életveszélyessé vált a környék, ráadásul sok gyermek játszadozik rendszeresen erre. Az önkormányzat egyelőre nem intézkedett még az építmény elbontásáról.

Magas vételár miatt tiltakoztak

Ugyancsak az Ipoly-parti városban az önkormányzati tulajdonú lakások értékesítése miatt elégedetlenkedtek a leendő vásárlók. Állításuk szerint a képviselő-testület döntésében túl magasra szabta meg a vételárakat, amit sokan, anyagi helyzetük tekintetében nem tudnak megfizetni. A lakosság egy csoportja ezért tüntetést szervez a városháza épülete elé a következő testületi ülés időpontjában.

Nemzetiségi találkozót tartottak

Terényben két napon keresztül ünnepelték 1994-ben a Szabadság Napját. Az eseménysorozatot egybekötötték a szlovák nemzetiségi találkozóval, amelyre a határon túlról is érkeztek fellépő együttesek. A megnyitón Gémesi György, Gödöllő polgármestere mondott beszédet, és elképesztő mutatványaival a Magyarország legerősebb emberének kikiáltott Fekete László is szórakoztatta a közönséget.

Megújult az óvoda

Csesztvén lázas munkálatok kezdődtek meg az óvodában. Az intézmény korszerűsítése nélkülözhetetlenné vált, és most teremtődött meg elegendő forrás a felújításra. Első körben a külső tatarozást végezték el nyár elején a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában