Program

2024.06.26. 15:30

Példakép Táborban jártak a rendőrök Ráróson, kutyás bemutatót is tartottak

Idén is ellátogattak a Nógrád vármegyei rendőrök a ráróspusztai táborba, ahol játékos foglalkozásokkal készültek a gyerekek számára.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt, a Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen, immár 13. alkalommal rendezi meg hátrányos helyzetű gyermekek részére a Példakép Tábort.

Példakép Táborban jártak
Példakép Táborban jártak, kutyás bemutatót is tartottak a rárósi tábor résztvevőinek
Fotó: Police.hu

– A szervezők felkérésére a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban közel 80 táborozó részére tartották meg a rendvédelmi napot, amelyet Palkovics Viktor, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitott meg. A 6 és 14 év közötti diákok részére a rendőrök a játékos bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokon túl olyan bemutatókat tartottak, amelyeken a gyerekek a rendőri szakmában használatos eszközöket is megismerhették, és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyás feladatellátásba is – közölte Buda Gábor.

A szóvivő arra is kitért, hogy emellett a szakemberek interaktív beszélgetések során hívták fel a gyerekek figyelmét a nyári vakáció és az internethasználat veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában