Áthelyezések

2024.06.21. 13:57

Új papot kap több nógrádi település is: Marton Zsolt személyi változásokat közölt

Marton Zsolt, a Váci egyházmegye püspöke idén is több személyi változásról döntött. Nógrád vármegye településeit is érintik a módosítások.

Lukács Zsófia

A Váci egyházmegye tájékoztatása alapján augusztus 1-jei hatállyal több településen is személyi és szervezeti változások lépnek életbe. Marton Zsolt megyéspüspök az alábbi személyi változásokról döntött a Váci egyházmegyében Nógrád vármegyét illetően.

Marton Zsolt több személyi változást is bejelentett
Marton Zsolt több személyi változást is bejelentett
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Dóbiás Zalánt felmentette a Szécsényi Esperesi Kerület esperesi szolgálata alól, valamint a balassagyarmati Szalézi-plébánia (Patvarc fíliával) plébánosi, a cserhátsurányi (Cserháthaláp fíliával), a herencsényi és a terényi (Szanda filiával) plébániák moderátori szolgálata alól. Ugyanezen dátummal 2025. július 31-ig elengedte a Katonai Ordinariátus kötelékébe.

Balogh Lászlót, miután hazatért az Amerikai Egyesült Államokban végzett szolgálatából kinevezte  a Szécsényi Esperesi Kerület esperesévé, valamint balassagyarmati Szalézi-plébánia (Patvarc fíliával) plébánosává, illetve a cserhátsurányi (Cserháthaláp fíliával), a herencsényi és a terényi (Szanda filiával) plébániák moderátorává.

A püspök Luteránus Pétert felmentette a kemencei plébánia (Tésa fíliával) plébánosi, a bernecebaráti és honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) plébániai kormányzói szolgálata alól, és kinevezte az örkényi plébánia plébánosává, a hernádi, a táborfalvai, a tatárszentgyörgyi és a pusztavacsi plébániák plébániai kormányzójává.

Sali Norbertet kinevezte a kemencei plébánia (Tésa fíliával), a bernecebaráti és honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) plébániaszervező akolitusává.

Marton Zsolt Máthé Györgyöt minden más feladata megtartása mellett felmentette a drégelypalánki plébánia és az ipolyvecei lelkészség plébániai kormányzói szolgálata alól. Szalka Mihályt felmentette a salgótarjáni Főplébánia-templom (Baglyasalja lelkészséggel), a Szent József-templom, valamint a Somoskőújfalu (Salgóbánya, Somoskő fíliákkal) plébániák plébános-helyettesi szolgálata alól. Ezzel egyidejűleg kinevezte a drégelypalánki plébánia és az ipolyvecei lelkészség plébániai kormányzójává, valamint a kemencei plébánia (Tésa fíliával), a bernecebaráti és a honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) moderátorává.

A megyéspüspök Tóth Ferencet felmentette a nőtincsi plébánia (Felsőpetény fíliával) moderátori szolgálata alól. Bezák Tamást pedig 2025. július 31-ig kinevezte a nőtincsi plébánia (Felsőpetény fíliával) moderátorává.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában