Felháborodtak a törökök

2024.07.04. 22:33

Meg nem erősített sajtóhír szerint Demiralt két meccsre eltiltották

A Bild című német napilap szerint két mérkőzésre eltiltották Merih Demiralt, az Európa-bajnoki negyeddöntős török labdarúgó-válogatott középhátvédjét.

MW

A török Merih Demiral ünnepli gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Ausztria–Törökország mérkőzésén a lipcsei RB Arénában 2024. július 2-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Thanászisz Sztavrakisz

Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2–1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során után politikai jelentésű kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Amennyiben valóban eltiltják a védőt, nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőn, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem, ám a török szövetségtől származó sajtóértesülések szerint még nem született végleges döntés az ügyben.

 Az európai szövetség (UEFA) egyelőre nem kommentálta az információkat.

Törökországban már az eltiltás – meg nem erősített – híre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

A Bild értesülései szerint az angol Jude Bellinghamet nem tiltják el, de legalább 20 ezer euróra megbüntetik, mert góljának ünneplése közben obszcén gesztust tett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában